Poročna vabila

Vabilo na tako svečan dogodek kot je poroka, predstavlja prvi stik z vajinimi gosti. Ravno zato je ključnega pomena, saj lahko odlično poveže celotno tematiko poroke in je hkrati majhen namig, kaj lahko pričakujejo oziroma kako se naj oblečejo. Hkrati pa mora vabilo odražati vaju kot bodoča mladoporočenca.

Vsebina poročnega vabila je zelo pomembna, saj z njo pokažeta, da si želita skupaj s svati preživeti najlepši dan v vajinega življenja.

V vabilo morata vključiti:

  • vajini imeni
  • datum poroke
  • čas in kraj poroke
  • čas in kraj poročne zabave (če je le ta drugačen kot kraj obreda)
  • prošnja potrditve prisotnosti na poroki (vsaj dva meseca prej poroko, zaradi lažje organizacije je zaželjeno, da prisotnost potrdijo še prej)

Neobvezno lahko gostom podata informacije tudi o celotnem poteku poročnega dne (kaj vse se bo dogajalo, kdaj in kje) ter kaj si naj oblečejo (dress code).

V poročno vabilo lahko na nevsiljiv način svatom sporočita, kaj si želita za darilo. Vsi smo se zagotovo že znašli v situaciji, ko nismo vedeli kaj kupiti mladoporočencema za poročno darilo, na tak način lahko marsikomu olajšata delo in skrbi, obenem pa bosta tudi vidva zadovoljna.

Primer prijaznih in vljudnih namigov, ki jih lahko dodata v zaključni del vabila:

– Najlepše poročno darilo bo skupaj preživet čas. Če naju vseeno želite obdariti, pa bova vesela prispevkov za skupno potovanje.
– Ker imava za najino skupno življenje vse, kar potrebujeva, bova zelo vesela vaših prispevkov za opremljanje novega stanovanja.
– Darilu se vljudno odpovedujeva. Če kljub temu želite prispevati k najini skupni življenjski zgodbi, pa sprejemava pomoč pri gradnji nove hiše.

Vzorec vabila:

“Ljubezen je sestavljena iz ene duše, ki živi v dveh telesih.” Aristotel

ANA & LUKA

Vas vabiva, da 4. avgusta 2022, z nama proslavite trenutek, ko si bova izpovedala večno zvestobo.

Zbrali se bomo ob 16. uri na Upravni enoti Maribor, kjer si bova izrekla večno zvestobo.
Ob 18. uri, bomo slavje nadaljevali v Gostišču Iršič.

V veselje nama bo, če boste sprejeli najino povabilo.
Prosiva, da najkasneje do 4.6.2022, potrdite vašo udeležbo na nevestin ali ženinov telefon.