Poročni šopek

Rože in poročno cvetje so obvezni spremljevalci vsake poroke. Poročni šopek pa je češnja na vrhu smetane vsake poročne ljubezenske zgodbe. Ne glede na to, ali je narejen iz cvetja ali zelenja in ne glede na barve, je šopek danes nepogrešljiv modni dodatek, ki prispeva k celotnemu videzu neveste.

Pomembno je, da izbereta šopek, ki se bo tematsko ujemal z vajino poroko in jo povezal v edinstveno celoto. Nevesta ga bo nosila med obredom, zato naj bo primerne velikosti, kasneje pa bo krasil tudi vajino poročno mizo.

Pomen barve rož

Beli cvetovi izražajo lepoto, nedolžnost, ponižnost hkrati pa simbolizirajo najbolj čista in iskrena čustva. V sebi skrivajo veliko mero elegance in skromnosti.

Rumeni cvetovi narišejo nasmeh na naš obraz, saj v sebi nosijo sporočilo sreče in veselja. So odlična izbira za pomladno poroko, saj izražajo toplino in ..

Oranžni cvetovi so pogosta izbira jesenskega poročnega šopka. So simbol jasnosti, ponosa, energije in topline. V nas vzbudijo veselje do življenja.

Rdeči cvetovi izražajo ogromno energije, zato veljajo za predstavnike ljubezni, strasti, želje in moči. V poročnih šopkih se velikokrat pojavljajo v kombinaciji z drugimi barvami.

Rožnati cvetovi so simbol nežnosti, sreče in miline. So zelo pogosta izbira za poročne šopke saj v sebi nosijo sporočilo veselja in mladosti.

Vijoličasti cvetovi so predstavniki ponosa in uspeha. Z njimi slavimo pomembne dosežke našega življenja, hkrati pa v ljudeh vzbudimo občudovanje.

Modri cvetovi izražajo mir in odprtost ter na ob pogledu nanje pomirjajo.

Zeleni cvetovi oziroma šopki so simbol povezanosti z naravo, zdravja in mladosti. Zelena se ponovno vrača v poročne šopke, saj jo lahko odlično vključimo v poročno dekoracijo.

O oblikah šopkov si lahko več preberete tukaj: https://www.poroka-bo.si/ideje/porocni-sopek-2