Poročni prstan

Poročni prstan, ki si ga bosta nadela na vajin posebni dan, je simbol večne ljubezni in zvestobe. Vsak par si želi, da bosta njuna poročna prstana najlepša in najbolj unikatna, kar pa je najbolj pomembno, da sta prstana v celoti po vajinem okusu.

Pri izbiri poročnega prstana je najbolj pomemben izgled. Pomembna je širina, barva in oblika prstanov. Za veliko in krepko roko ne izberemo najbolj ozkega in nizkega prstana, tako kot za malo roko ni najbolj primeren visok in širok prstan. Pomembno je, da pri izbiri upoštevata tudi vajin življenjski slog. Prstana naj bosta udobna za vsakdanje nošenje, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da bosta slej ko prej končala v škatlici ali predalu.

Pri izbiri popolnih poročnih prstanov si vzamita čas in obiščita več zlatarn, saj bosta le tako videla kaj vama različni zlatarji lahko ponudijo, kako vama svetujejo ter kakšne so izbire materialov, barv, dragih kamnov in gravur. Če še vedno ne najdeta pravega, se lahko odločita tudi za izdelavo prstanov po vajinih željah, da bosta tako posebna, kot je posebna vajina ljubezen. Ni nujno, da si bosta izbrala popolnoma enaka prstana, pomembno je le, da se stilsko dopolnjujeta in ujemata.

Cena poročnih prstanov je odvisna od teže oziroma količine kovine iz katere sta izdelana, od izbire dragih kamnov ter zahtevnosti izdelave.

Cenovni razpon je zelo širok, saj je v celoti odvisen od vajinih želja in domišljije.

Priporočamo, da se izbire prstanov lotita vsaj 6 mesecev prej poroko, da vama ostane še veliko časa za izdelavo in morebitne popravke.

Ne pozabita pa tudi na majhen detajl, ki ima zelo pomembno vlogo na vajini poroki – blazinica za poročna prstana. Pri izbiri ne pozabita na tematiko in čas vajine poroke, saj lahko blazinico nadomestita z različnimi prikupnimi dodatki.